Piemonte e Valle d’Aosta

Begeesterd als we waren van onze reis naar Piëmonte vorig jaar, wilden we absoluut terug, maar deze keer niet onder, maar boven Turijn. Een heel andere streek, ruwer, gelegen in een dal omgeven door bergen met in de verte een zicht op de Alpen. Weinig of geen druiventeelt, maar we hebben wel gezien waar onze risotto vandaan komt. En vermits de Aosta-vallei op de route lag, gaven we ook daar onze ogen de kost.

Incantati come lo eravamo dal nostro viaggio in Piemonte l’anno scorso, volevamo assolutamente tornare, ma questa volta non al di sotto, ma sopra Torino. Una regione molto diversa, più ruvida, situata in una valle circondata da montagne con vista sulle Alpi in lontananza. Poca o nessuna coltivazione, ma abbiamo visto da dove proviene il nostro risotto. E poiché la Valle d’Aosta era sulla strada, ci siamo guadagnati da vivere anche lì.

Meer foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *