Süd Tirol – Alto Adige

Zuid Tirol klinkt Oostenrijks, maar het is wel degelijk Italië. Al heeft de regio wel een bewogen geschiedenis achter de rug. Ooit hoorde het toe aan de Oostenrijks-Hongaarse monarchie, maar het zuidelijk deel daarvan werd in 1919 door Italië geannexeerd. Ze spreken er 3 talen: Duits (62 % van de bevolking), Italiaans (23 %) en Ladinisch (4 %). De rest heeft nog een andere moedertaal.

Het gebied wordt van Noord-Tirol afgescheiden door de Dolomieten, de Italiaanse uitlopers van de Alpen. De hoofdstad van de provincie is Bolzano, die van de regio Trento. Wij bezochten er Schenna, Merano, Bolzano, Plan de Corones, San Giorgio, Santa Caterina, Castelrotto en Siusi allo Sciliar.

MEER FOTO’S


Süd Tirol (Alto Adige) suona austriaco, ma è proprio l’Italia. La regione ha avuto una storia movimentata. Un tempo apparteneva alla monarchia austro-ungarica, ma la parte meridionale fu annessa all’Italia nel 1919. Parlano 3 lingue: tedesco (62% della popolazione), italiano (23%) e ladino (4%). Il resto ha un’altra lingua madre.

L’area è separata dal Tirolo settentrionale dalle Dolomiti, le prealpi italiane. Il capoluogo di provincia è Bolzano, quello del regioneTrentino. Abbiamo visitato Scena, Merano, Bolzano, Plan de Corones, San Giorgio, Santa Caterina, Castelrotto e Siusi allo Sciliar.

ALTRE FOTO


South Tyrol sounds Austrian, but it is indeed Italy. The region has had an eventful history. It once belonged to the Austro-Hungarian monarchy, but the southern part of it was annexed by Italy in 1919. They speak 3 languages: German (62% of the population), Italian (23%) and Ladin (4%). The rest have another mother tongue.

The area is separated from North Tyrol by the Dolomites, the Italian foothills of the Alps. The capital of the province is Bolzano, that of the regionTrento. We visited Schenna, Merano, Bolzano, Plan de Corones, San Giorgio, Santa Caterina, Castelrotto and Siusi allo Sciliar.

MORE PICTURES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *